fbpx

360 graden productfotografie

Met een 360 graden productfoto vergroot je de beleving van de consument die jouw webshop bezoekt. Simpel om het feit dat de productfoto meer beleving brengt. Ze kunnen het product immers rondom bekijken. Alsof ze het in hun handen hebben.

Conversie vergrotend

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 60% van de consumenten producten eerst online bekijken alvorens ze overgaan tot de aankoop ervan.

Goede productfoto’s zijn daarom belangrijk om een consument tot koop over te laten gaan. Met 360 graden productfoto’s heeft een potentiele koper een betere beleving van het product, omdat deze immers aan alle kanten bekeken kan worden.

De soorten en maten

360 Graden productfoto’s bestaan uit een aantal foto’s, ook wel frames genoemd, die rondom zijn gemaakt. Al deze foto’s samengevoegd, maken de 360 graden view van de 360 graden productfoto. Het minimale aantal frames dat wij adviseren is 24. 24 Frames zijn voldoende om een goed roterende productfoto te presenteren. Echter wanneer de foto ook gebruikt moet worden als animatie, dan zorgen 24 frames ervoor dat de animatie gaat ‘schokken’. Daarom adviseren wij voor animatie om 72 frames te gebruiken. De vraag “Hoeveel frames heb ik nodig” is dan vooral afhankelijk van de toepassing en kwaliteit van de productfoto.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met je.